Nordstream

Man slutar aldrig att förundras över hur företag och projekt typ Nordstream lyckas med att bli genomförda. I Arbetaren denna vecka finns en kort artikel (Läs här) om Nordstreams gasledning.

Ryssland kopplar nu greppet om Europa genom att kunna leverara direkt till Tyskland. Gazporm kan också genom att Nordstream blir av ännu hårdare strypa leveranser till Ukraina och göra livet lite "jävligare för dem", utan att riskera proster från EU.

Men jag tänker ändå tillbaka till andra värdskriget. Ryssland eller före detta sovjetunionen har under tiden efter kriget förlorat sin maktfaktor. I och med gasledningen kan man återigen i en framtid koppla greppet och visa sin makt. Det är ialla fall vad jag tror.

Det intressanta i artiklen i Arbetaren är fakta delen. Här ser man vem som blev styrelseordförande i Nordstream, Putin samarbetspartner Gerard Schröder. Det är och intressant att se de flertalet svenska tidagre riksdagpersoner mm, som har fått positioner i Nordstream. Vem finns där också på ett hörn, Göran Perssons konsultfirma JKL. Halvtid och en årslön på 2 miljoner.

En forskare på Gotlands Högskola fick avgå efter att skandalöst fått 5 miljoner i forskningsbidrag.

Det luktar illa om detta projekt och de som en gång sagt blankt nej finns nu med som konsulter mm.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback