SD i sitt esse

Jag har under helgen lyssnat till reportage från Sverigedemokraternas partikongress.

SD försöker nu profilera sig som ett arbetarvänligt parti. De vill öka ersättningen från a-kassan, samtidigt som de vill ge förtagarna större möjligheter att gå förbi turordningsregler vid uppsägning. Du får gå och var glad att vi ger dig mer pengar att leva på.  De vill dessutom ändra på bidragen för att anställa en invandrare. Idag får arbetsgivaren bidrag för detta ändamål. Visst kan det vara surt för vissa att invandrare får jobb på dessa grunder, men då får man kanske angripa företagarna som tar sin chans till billig arbetskraft. Om vi nu "kastar ut så kallade invandrare" nu i lågkonjukturen. Vad gör vi när det blir högkonjuktur. Är invandrarna välkomna då och ta de jobb som vi "svenskar" inte vill ha.

Björn Söder gör ett klavertramp av den större modellen, genom att säga att Astrid Lindgren hade varit Sverigedemokrat om hon varit i livet idag. Detta genom att jämföra sverigedemokraternas politik med Bröderna lejonhjärta.
Citat: "-Avslutningsvis vill jag återknyta till vårt svenska kulturarv och den fantastiska Astrid Lindgren som på allegoriskt sätt beskriver Sverigedemokraternas politiska vision i Bröderna lejonhjärta."
Sverigedemokraterna partiprogram kanske blir årets barnbok!

Ovanstående var två saker som jag fastnade för bland många förslag. Sverigedemokraterna för nå lägga lite polish på sitt yttre för att bli mer rumsrena och komma närmare folket. Tyvärr är det så att polishen nöts ganska fort och snart har man samma gamla yta tillbaka.

På denna kongress ramlade polishen av fort i vissa fall, för att  i grund och botten kom främlingsfientligheten fram som en slutkläm i alla förslagen.

Jimmie Åkesson avrundar kongressen med en debattartiklel i
Aftonbladet med rubriken: "Muslimer är vårt största utländska hot". Jag tänker inte kommentera detta eftersom det har kommenterats tillräckligt i Aftonbladet och andra tidningar.

Jag hoppas att folk i allmänhet fattar hur Sverigedemokraterna fungerar och slutar rösta på dem.