Midsommar

2008 är det midsommarafton exakt den dag som är ljusast under året. Ordningen återställd kan man säga, eftersom midsommar alltid inföll den 20/6 fram till 1953 var en röd dag.
Enligt Wikipedia ifaller Midsommardagen, som är allmän flaggdag, infaller i Sverige sedan 1953 alltid på den lördag som ingår i perioden 20-26 juni. Ytterligare en ledig dag som arbetarna fått offra i något avtal eller dylikt.




Två veckor har jag nu varit fri från skolans värld. Första veckan brukar det vara svårt att koplla bort, men så småningom går det lättare.Man vill gärna smyga in och se vad som händer.

Första veckan hände det många saker och det var lättare i år att koppla bort. Hunden besökte djursjukhuset ett par dagar för en stor undersökning. Fick i alla fall mina tankar att vara på  anant hål än skolan.

Vädret kan man säga mycket om, men torkan som varit i år har varit svår. Tur att det komit lite regn nu lagom till midsommar, men mer behövs. Trädgårdslandet såddes inte förrän 13/6, men ändå syns rädisorna som sticker upp över jordytan. Gräsmattan ser ut som en halmmatta, men vadå, vattna är synd när det kanske äront om vatten. Sådden mm har dock fått vatten för at komma.Hoppas att det kommer lite vatten från ovan också.

Semester brukar betyda att man inte har något att göra. Har man hus så finns det alltid något att göra, men det får helst inte bli en börda. Lite avkoppling och slöa dagar måste man ha för att samla lite ork inför ett nytt arbetsår. Jag tycker att jobba med något annorlunda än det vardagliga skolarbetet