Läget onsdag 29/8


Idag känns det som att mycket har landat. Det är lugnare på jobbet och lunken har kommit. Vi jobbar på och elever sliter med läxor och annat. Men vad vore vi som skola utan alla elever. Fast det är klart att det hade varit vilsammare utan dem.

Utanför huset har det regnat och blåst denna vecka. Lite sol har dock tittat fram och lyst upp tillvaron. De sista nätterna har givit oss en föraning av fina september- och oktober-dagar. Värme är skönt, men jag tycker det är härligt ute nu. Hög klar luft som är lätt att andas in. man njuter så länge det varar, inom sinom tid kommer slask och skit. Hunden ser ut som en han vandrat i en jordhög på magen efter promenaderna. Han gillar när det är lagom varmt och torrt, fina fisken med svala torra höstdagar.



 

Läget efter två veckor

Tiden går och det blir långt mellan inläggen. Två veckor har jag jobbat efter sommaren och sammanfattningsvis kan man säga att: - Kaos har börjat återvända till en stilla lunk.

Många timmar går åt till att försöka lösa det dagliga och få det att flyta på. Det långa planeringsbladet börjar också falla in i rutinernas värld, även om det finns problem att lösa.

Man sliter sitt hår iband och funderar att bara gå hem. Till slut löser sig allt, bara man tar det lugnt och metodiskt. Men visst känns det skönt att det bara är 17 veckor kvar till nästa ledighet.


Jag tycker det är kul när husse är hemma.

Semestern slut

Så är den långa ledigheten slut. Stora planer har tänkts ut och hälften hann jag med. Planerna har störts lite av den ymniga regnandet under juli och en del målning har fått vänta. Men man har ju hösten framför sig att bli färdig! Vi kommer nog att få en brittsommar i år också med värme och sol. Som vanligt har man inte räknat in tid för avkjoppling och återhämtning. De första två veckorna behöver man för att ladda batterierna lite, efter ett jobbigt läsår.

Nästa vecka börjar allvaret igen för oss på vuxenutbildningen. Nya elever och ett läsår att komma igenom till nästa semester. Man kanske inte längtar, men ska man ha några pengar att leva på så måste man jobba. På  annat sätt lär man inte samla ihop till brödfödan. Spel och dobbel är ju en chans, men hitills har jag inte haft någon tur där. Största vinsten är min hustru, som betingar ett betydligt större värde.

Det är ändå skönt att ha en tomt och trädgårdsland. Hallon, potatis, morot och mera, kan vi plocka in och äta. Vi kan dessutom vara säkra på att grönsakerna är EKOLOGISKA. Med den förvissningen är det värt jobbet att sköta trädgårdslandet.

En "komisk" händelse i sommar är att vi har två gånger försökt att titta på på Linnés Råshult. Båda gångerna har det åskat och ösregnat. Lite besök i husen men inte den vandring som visar odlingslandskap mm. Hur kan man pricka in fel dag två ggr. Tredje gången gillt heter det och vi försöker en gång till längre fram.