FondSpargrisen

Sista veckan har vi matats med nyheter om bonusar till höga chefer inom storföretagen. Bonusjägare Anders Borg har kanske inte lyckats med att skjuta alla bonusar. Tvärtemot har han tillsammans med sina polare ordnat till en dubbel bonus till statliga bolag och företag. Uppdrag Granskning 4/3 redovisade att man i statliga pensionbolagen infört en bonus på  4 månadslöner. En ökning med 100%. Idag 5/3 försöker han rätta till misstaget genom att säga vi skall tillsätta en snabbutredning. Hur kan man ta ett beslut att höja bonusen för sina egna och jaga övriga, samt tro att det kommer fram till slut. Det kan man kalla: -Att göra en pudel.

Jag kan inte förstå hur medarbetarna i AP-fonderna, som gått 20-30% back 2008, skall kunna få extra månadslöner. De har inte förvaltat våra pensionspengar bra och enligt fondcheferna skall dras förvaltning gått plus för att få bonus. Oavsett förlusten säger fondchefen att de kommer att få bonus ändå. Hur kan vi lita på de som idag spelar roulett med våra pensionspengar.

Mest retfullt är att alla höga chefer som intervjuades  hade ett leende på  läpparna. Hånfull mot oss vanliga dödliga som inte får någon gratifikation, i pengar alltså,  för att vi gör något bra. Möjligtsvis en klapp på  axeln och duktig pojke.

Det bästa kanske ändå att lägga pengarna i madrassen och sedan låsa madrassen i ett bankfack. Värded kanske består bättre där än i en fond.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback