30/11 och 6/12

Detta är två datum som kostar oss skattebetalare massor av pengar. Bara i Salem 6/12 kostade polisinsatsen 6 miljoner kronor. Vi skall kanske sluta och ge tillstång till manifestationer av detta slaget. Salemborna låser in sig och vågar inte gå ut 6/12 då manifestationen av mordet på  en 17-årig för åtta års hålls med fackeltåg och demonstrationer. Det märkliga är att de höger extrema fick tillstånd att vandra genom salem och Nätverket mot rasism fick hålla en stillastående demonstration.

Citat Svd idag
:
Nätverket mot rasism genomförde en stillastående demonstration vid lunchtid och samlade drygt 350 aktivister, medan högerextrema Salemfonden fått godkänt för ett senare fackeltåg från Rönninge.

Kommunala politikern Lennart Kalderén försvarade de beslutet i ekot med förklaring att detta hade beslutats av en domstol.

Hur kan man i vår upplysta värld 2008 tillåta en att högerextrem grupp får ha ett fackeltåg genom Salem och Nätverket mot rasism var tvunga att vara stillastående.

Polisen gjorde tillslag runt om kring Stockholm fångade in ett antal personer från andra platser och skicka d hem dem. Från DN  idag saxar jag följande som talar för att vissa kommer för att ställa till bråk:

Skinnskallarna var ombord på två plan som landade på Skavsta flygplats utanför Nyköping vid 18- respektive 20-tiden på fredagskvällen. De sex var de mest störande i ett gäng skinnskallar från Tyskland som var på väg till den högerextremistiska så kallade Salemmarschen utanför Stockholm på lördagseftermiddagen. Det uppger Sveriges Radio Sörmland.

Jag undrar varför vissa människor älskar att samlas och förstöra för andra. Sammanlagt frihetsberövades nästan 500 personer i samband med 6/12 och därmed kanske det blev lite lugnare för Salemborna.

Manifistera och demoinstera, men gör det på  ett värdigt sätt utan att förstöra kapital på  detta vis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback